top of page
  • Itay Oleinik

מחקר ו Take #1 - Ai



13/6/24


בשנה האחרונה AI נהיה ה buzz  word שכולם אוהבים/נהנים לנפנף בה.

"כולל Ai" או "לא כולל Ai" – הפך להיות המדד לפיו אנחנו מעריכים כל פתרון, טכנולוגיה או מתודה חדשה לשבט או לחסד.

אבל מעבר להייפ ההיסטרי שסוחף את כולנו, חשוב לעצר לשנייה ולבחון האם זהו פתרון הקסמים שכולנו חיכינו לו או שייקח עוד קצת לפני שמכונות מונעות GPT’s  יחליפו את כולנו?!


גילוי נאות

אני פריק של טכנולוגיה!

כל מי שמכיר אותי יודע. שהדבר שהכי מרתק אותי הוא טכנולוגיה חדשה. פתרונות חדשים שעושים לכולנו את החיים קלים יותר, פשוטים יותר, חכמים יותר.

אני אוהב לאמץ טכנולוגיות חדשות, אבל במרוצת השנים למדתי שמעבר להייפ, הטכנולוגיה צריכה גם "לספק את הסחורה" ולא רק להיות יפה בתמונות ובסרטוני הדגמה.


אז איפה זה שם אותנו לגבי Ai ומחקר שווקים?

אז כאן הדברים קצת מסתבכים.

אני משתמש ב Ai כבר די הרבה זמן  (יחסית, יחסית).

ואני וג'פטו הפכנו לחברים מאוד קרובים במרוצת השנה האחרונה. קרובים ברמה של שימוש יומיומי קבוע ורציף בתחומים ונושאים שונים.


אבל כאשר אני מגיע לשאלה העקרונית "האם Ai יכול להוות game changer בתחום המחקר?" התשובה היא עדיין לא. לפחות נכון להיום - ה 13/6/24 (בשבוע הבא הכל יכול להתהפך בגלל GPT 4oo/5...).

ולמרות זאת, יש לא מעט מקומות בהם Ai יכול לעשות את החיים לקלים יותר משמעותית.


Low and high hanging fruit

על בסיס הניסיון שצברנו כיום בשילוב, הייתי מבחין בין מקומות בהם התרומה של Ai היא מיידית וברורה לבין כאלו שדורשים התאמה והתאמות מורכבות יותר.

מה כן?

  • העלאת רעיונות חדשים, סוגי שאלות שכדאי לשאול, נוסחים וכו' – השותף שתמיד רציתי להעלאת רעיונות, מופרחים ככל שיהיו. Ai הוא "האיש".

  • בניה וקידוד טקסטים (מפתחות) וניתוחי טקסטים ארוכים (מי אמר תמלולים?) – אם יש משהו שה Ai טוב בו הוא קידוד וניתוח טקסטים. רק תנו  לו לייצר תובנות מטקסט או לספר לנו אם משהו קיים או לא בטקסט.


בכל המקומות הללו ג'פטו וחבריו די מצטיינים. במיוחד כשלא צריך לחבר או לעמת אותם עם המציאות שבחוץ.


מה (קצת) פחות?

  • ידע כללי (היסטורי) – לא רע, אבל לפעמים יוצר לעצמו מציאות מקבילה. לדוגמא: מביא לי דוגמאות לקמפיין פורץ דרך שפותח תוך שימוש ב Ai  בשנת 2011 (!!) – נחשו מי אוהב לעוף על על עצמו?

  • ניתוחי נתונים כמותיים – מתקרב אבל עדיין קצת בעייתי. במיוחד הנטיה שלו לקחת חופש אומנותי בחלק מהמקרים. עדיין צריכים לפשט ולארגן לו את הנתונים בצורה נוחה לתפעול וגם אז צריך לבדוק אותו ולוודא שלא לקח לעצמו חופש יצירתי. כן, גם אם מגדירים לו להיצמד לנתונים.

  • סידור וארגון נתונים – לא רע אבל עדיין לפעמים נוטה להמציא דברים (מי אמר שיסוד המעלה ממוקמת מצפון לקריית שמונה??!!).


אז איפה זה משאיר אותנו?

אין ספק ש Ai  הוא (כנראה) העתיד. טוב או רע? זה סיפור אחר שלא ניגע בו כרגע.

מה שכן, אין ספק שככל שהדברים מתפתחים ומתקדמים, ג'פטו וחבריו יוכלו לקחת על עצמם יותר ויותר מטלות בתחום המחקר השיווקי.

הבעיה העיקרית שאני רואה כיום, קשורה בעיקר לערך המוסף של ה AI בתהליך יצירת התובנות ולפרדוקס הטמון בכך.

מצד אחד, אנחנו רוצים ומצפים ששימוש ב Ai  יעזור לנו לגלות דברים ייחודיים שלא יכולנו לגלות בלעדיו. אותן "פינות" נסתרות בנתונים שה Ai יאיר ויגלה עבורנו.

מצד שני, איך אנחנו מוודאים שהוא לא המציא את כל אותן תובנות ייחודיות ואותן "פינות" שגילה?

אז מה זה אומר לגבי המשך יחסינו?

מבחינתי לפחות, כרגע המשמעות היא שאנחנו נמשיך להתנסות ולבדוק, הרבה ניסוי וטעיה עד שנמצא את "נוסחת הזהב" לעבודה ואמון משותף. כזה שלא ידרוש מאיתנו לרוץ כל שניה ולאמת את התובנות שהוא מביא. זה ייקח עוד קצת זמן אבל יש לי תחושה שזה יגיע, יורת מהר ממה שאנחנו חושבים.


איתי


(בלוג זה לא נוצר ע"י AI. התמונה דווקא כן)




















35 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page